Na ovoj ćete stranici pronaći odgovore na često postavljana pitanja kako bi našim korisnicima bez potrebe za fizičkim dolaskom ili kontaktiranjem e-mailom i telefonom pružili što bržu i korisniju informaciju. Pitanja se nadopunjuju dinamikom koju diktiraju korisnici, pa vas molimo da periodički posjetite ovu stranicu ukoliko se poželite podsjetiti na pravila i uvjete korištenja naših usluga. Ukoliko ipak ne uspijete pronaći odgovor na vaše pitanje, uvijek nas možete kontaktirati putem kontakt obrasca.

Koje dokumente moram donijeti na uvid?

Za ostvarivanje prava na povlaštenu parkirališnu kartu potrebno je donijeti odgovarajuću dokumentaciju, ovisno o vrsti povlaštene parkirališne karte koju se želi kupiti. Uz dokumentaciju se prilaže i Zahtjev za izdavanjem povlaštene parkirališne karte.

Što ako koristim vozilo koje ne glasi na mene?

Ako koristite vozilo koje u prometnoj knjižici vozila ne glasi na vaše ime, obavezni ste donijeti izjavu vlasnika vozila ovjerenu kod javnog bilježnika kojom potvrđujete pravo korištenja vozila.

Koristim vozilo stranih registracijskih oznaka ali radim u Metkoviću. Imam li pravo na parkirnu kartu?

Imate. Najčešći upit ove vrste vezan je uz osobe koje imaju radno mjesto u Metkoviću ali koriste vozilo koje je na bosansko-hercegovačkim registracijskim oznakama. Postupak je identičan kao i za vozila s hrvatskim registracijskim oznakama, jer se kupnja parkirne karte zasniva na registracijskoj oznaci vozila, neovisno o zemlji za koju su izdane registracijske oznake.  

Na koji broj računa mogu uplatiti produljenje parkirne karte?

Ako želite produžiti valjanost vaše parkirne karte, uplatu možete izvršiti na račun HR6323400091510647607 U opis plaćanja molimo vas da upišete: "Produljenje parkirne karte za [registracija vozila]" (bez uglatih zagrada).

Gdje mogu kupiti parkirnu kartu za moje vozilo?

Kupnja parkirne karte u Metkoviću možete se obaviti na više načina. Parkirnu kartu možete kupiti kovanicama na jednom od postavljenih naplatnih aparata za izdavanje parkirnih karata odnosno slanjem SMS poruke u sustav mParking s registracijom vozila za koje kupujete parkirnu kartu na brojeve 708894 (za 1. zonu) ili 708895 (za 2. zonu), dok se osobnim dolaskom na naplatni šalter u prizemlju našte tvrtke mogu kupiti samo mjesečne i godišnje parkirne karte, na adresi Kralja Zvonimira 22, Metković.

Koliko iznosi cijena parkirne karte?

Cijena parkirne karte ovisi o zoni parkinga, vremenu korištenja naplatnog parking mjesta te vrsti korisnika. Detaljne informacije možete pročitati ovdje.

Da li je moguća stalna rezervacija istog parkirnog mjesta?

Pravna ili fizička osoba može sklopiti ugovor o korištenju rezerviranog parkirnog mjesta u trajanju od dvanaest mjeseci sa mogućošću produžavanja. Lokacije i broj rezerviranih mjesta određuje Organizator parkiranja uz prethodnu suglasnost gradonačelnika Metkovića.